Alfa Romeo Forums banner
41 - 48 of 48 Posts
więc samochód
Image

Więc uruchamia się bez 2 górnych przekaźników. Wydaje się, że 3. przekaźnik od góry wpływa na rozruch - więc wziąłem 2 przekaźniki z bagażnika i wymieniłem przekaźniki 2 i 3. Sprawdziłem również wszystkie przekaźniki pod mikroskopem. Wszystkie wyglądają jak nowe - tylko 2 wykazują bardzo lekkie wybrzuszenie na jednym styku, ale działają dobrze. Wszystkie przekaźniki przetestowane na stole probierczym, cewka ma około 90 omów, styki łączą przy mniej niż 1 om.

p.s. myślisz, że miejsce, w którym postawiłem stojak, jest koszerne? Jeszcze nie wymyśliłem, jak podnieść samochód

Przekaźnik rozrusznika nie znajduje się w tej grupie 6 przekaźników. Jest powyżej w grupie dwóch. Oto link do dobrego wątku na forum Giulia.

W moim 2018 ti Q4 benzyna 2.0 był to górny panel przekaźników z 2 przekaźnikami. Zmieniłem go, wkładając ramię od góry za reflektor w komorze silnika.

Tak, wierzę ci - ale tak nie jest w moim Veloce z 2017 roku, gdzie ostatni przekaźnik to klakson, 3. przekaźnik to rozrusznik, a reszta nie mam pojęcia? Możesz również zobaczyć, że mam tylko 3 bezpieczniki, a nie 6, jak pokazano na schemacie. Informacje w tym wątku są ważne tylko w niektórych przypadkach. Tak, możesz wcisnąć rękę (pomaga, jeśli jesteś ginekologiem) i chwycić górną parę przekaźników - ale jak się wydaje, nie zawsze jest to przekaźnik rozrusznika. Czy ktoś wie, proszę o komentarz?

tak, wierzę ci - ale to nie przypadek w moim Veloce z 2017 roku, gdzie ostatni przekaźnik to klakson, 3. przekaźnik to rozrusznik i reszta nie mam pojęcia? Możesz również zobaczyć, że mam tylko 3 bezpieczniki, a nie 6 jak pokazano na schemacie tutaj. Informacje w tym wątku są ważne tylko w niektórych przypadkach. Tak, możesz wcisnąć rękę (pomaga, jeśli jesteś ginekologiem) i chwycić górną parę przekaźników - ale wydaje się, że to nie zawsze przekaźnik rozrusznika. Ktokolwiek wie, proszę o komentarz?
Mam nadzieję, że nie za późno, ale miałem dokładnie ten sam problem. Wszystkie schematy na wszystkich forach internetowych wskazują, że przekaźnik rozrusznika jest pierwszym (R2A) (najbliżej silnika) w pierwszym zestawie przekaźników (2, które usunąłeś) - zrobiłem kilka testów i tak naprawdę był to pierwszy w drugim banku/zestawie przekaźników (3. w dół, jeśli na twoim zdjęciu) - zdejmij go i zobacz, czy twój samochód się uruchamia, jeśli nie, to ten. Usunąłem R2A i samochód uruchomił się bez problemów, nie uruchamiał się z wyłączonym R2B i kręcił, ale nie uruchamiał się z R2C. Wymieniłbym R2B i R2C.

Nie wiem, czy to dlatego, że to RHD

Mam nadzieję, że nie jest za późno, ale miałem dokładnie ten sam problem. Wszystkie schematy na wszystkich forach internetowych wskazują, że przekaźnik rozrusznika jest pierwszym (R2A) (najbliżej silnika) w pierwszym zestawie przekaźników (2, które usunąłeś) - przeprowadziłem kilka testów i w rzeczywistości był to pierwszy w drugim zestawie przekaźników (trzeci od góry na zdjęciu) - zdejmij go i zobacz, czy samochód się uruchomi, jeśli nie, to ten. Usunąłem R2A i samochód uruchomił się bez problemów, nie uruchamiał się z wyłączonym R2B i kręcił, ale nie uruchamiał się z R2C. Wymieniłbym R2B i R2C.

Nie jestem pewien, czy to dlatego, że jest RHD
Tak, mam teraz 6 nowych przekaźników i zastanawiam się, jak postępować. Mam ochotę spróbować przełączyć kable tak, aby kluczowy przekaźnik był pierwszy i dostępny od góry? Chcę również zainstalować tam przełącznik, aby złodzieje nie mogli uruchomić samochodu. Jakieś przemyślenia?

41 - 48 of 48 Posts