Alfa Romeo Forums banner

Rejestr 105/115 GT

437K views 898 replies 293 participants last post by  MynameisJoe  
#1 · (Edited)
Drodzy Alfisti,

Dziękujemy za odwiedzenie tego wątku, dzięki któremu zarejestrowaliśmy ponad 600 GT typu 105/115 - zajęło to około 8 lat! Sprawdzimy w 2025 roku, gdzie wtedy będziemy.

Jak się zarejestrować:

Przejdź do strony internetowej rejestru Classic Alfa Romeo www.classicalfaromeoregistry.com. Po przejściu na stronę odpowiedniego modelu zobaczysz rejestr, który można przewijać w lewo/prawo/góra/dół. Przewiń stronę w dół, aby zobaczyć formularz zgłoszeniowy; wypełnij formularz i kliknij przycisk Prześlij na samym dole i gotowe. Postępuj zgodnie z instrukcjami po każdym "pustym polu", w przeciwnym razie Twój samochód może nie zostać poprawnie posortowany w rejestrze i go nie znajdziesz!

Na koniec, jeśli nie znajdziesz swojego modelu lub koloru na liście modeli/kolorów przedstawionych w formularzu zgłoszeniowym, skontaktuj się ze mną, a ja mogę to dodać; pamiętaj jednak, że Twoja sugestia musi być "oficjalna" - nie zaakceptuję opisu takiego jak "czerwonawy fiolet", zwłaszcza bez kodu koloru Alfa (ARXXX). Jeśli nie masz wszystkich informacji wymaganych przez formularz, SKONTAKTUJ SIĘ z Centrum Dokumentacji Alfy, aby uzyskać więcej informacji na temat Twojego samochodu - ma to na celu zachowanie jak największej dokładności rejestru dla wszystkich.

Wyślij mi PW, jeśli masz pytania/sugestie.

www.classicalfaromeoregistry.com

#2 ·
Numer podwozia: AR 1454304
Rok: 31 marca 1970
Model: 105.45 1750 GT Veloce (RHD)
Kolor fabryczny: kolor nadwozia to ochrowy żółty, z czarnymi wnętrzami skai
Lokalizacja (obecna): Australia
Właściciel: Shire_GTV
Uwagi specjalne: Rozdany przez magazyn "Austalian Classic Cars" w 1998 roku. Obecnie w renowacji

#3 ·
Numer podwozia: AR 1371282
Rok: 17 września 1969
Model: 105.44 1750 GT Veloce Euro
Kolor fabryczny: Alfa 501 Czerwony
Lokalizacja (obecna): USA
Właściciel: Peter
Uwagi specjalne: Samochód został pierwotnie sprzedany w Holandii i sprowadzony do USA w 2007 roku. Obecnie jest czarny i wymaga całkowitej renowacji.

Attachments

#6 ·
Z głowy;

Numer podwozia: AR 1367053
Rok: 1969
Model: 105.44
Kolor fabryczny: English Anthracite (ciemnoszary), czerwone wnętrze
Lokalizacja (obecna): skradziony/nieznany
Właściciel: Jim Neill
Uwagi specjalne: pierwotnie sprzedany we Frankfurcie w Niemczech. Sprowadzony do Maine w USA w 1975 roku.

#10 · (Edited)
Witajcie, ludzie z GT,

Nie jestem pewien, jak bardzo to się komuś przyda, ale myślę, że rejestr GT serii 105 byłby dobrym pomysłem. Chętnie go poprowadzę, tak jak robię to już w przypadku rejestrów 750/101 tutaj na BB.

Ten rejestr GT będzie się nieco różnił, ponieważ będzie to arkusz kalkulacyjny Google, hostowany poza BB, pod następującym linkiem:

Google Docs - Alfa Romeo 105 GT Registry

Jeśli opublikujesz informacje o swoim samochodzie w TYM wątku w następujący sposób, przeniosę je do arkusza kalkulacyjnego Google:

Numer podwozia: 250905 (na przegrodzie czołowej, po stronie pasażera)
Rok: 1967 (preferowany rok faktycznej produkcji)
Model: 105.XX (na tabliczce na przegrodzie czołowej)
Kolor fabryczny: Alfa Red (sprawdź w Archivio Storico, jeśli jeszcze nie wiesz)
Miejsce pierwszej sprzedaży: Frankfurt
Miejsce (obecne): USA
Właściciel: pathung (jeśli wolisz "puste" lub prawdziwe imię i nazwisko, daj mi znać)
Uwagi specjalne: cokolwiek uważasz za istotne dla historii lub stanu samochodu

Jeśli chcesz dołączyć zdjęcie swojego samochodu w swoim poście tutaj, tym lepiej.
Numer podwozia: 1242363
Rok: 1969-10-30 Sprzedano 1969-11-08
Model: 105.30 GT Junior 1300 LHD
Kolor fabryczny: Metaliczny Jasnoszary z Czarnym Wnętrzem Skai. Obecnie AR501.
Miejsce pierwszej sprzedaży: Mediolan Włochy.
Miejsce (obecne): USA
Właściciel:
Uwagi specjalne: 1 właściciel z przebiegiem 60 000 mil i oryginalnym silnikiem 1300 Junior.

Attachments

#13 · (Edited)
Hey Pat, FYI I just edited my model information by adding GT Junior 1300 LHD.
Zanotowano, PJJP.

Mamy teraz 14 wymienionych samochodów. Gdzie jest reszta z waszych 20 000 właścicieli GT na całym świecie? Tylko nie zalewajcie mnie wszyscy tego samego dnia :D

Hiperłącze do rejestru GT znajduje się w pierwszym poście tego wątku. Dla zabawy dodałem kolor do komórki oznaczającej kolor nadwozia każdego samochodu... Powinienem karmić dziecko.

#14 ·
Moje Alfa Romeo GTV:

1750 GT Veloce Series 1
Numer podwozia: AR 1353193
Rok: 1968
Model: 105.44
Kolor fabryczny: AR109 Giallo Ochre, czarne wnętrze Zagato
Lokalizacja (obecna): Dania
Poprzedni właściciel: Antonio Giusti, Werona, Włochy
Uwagi specjalne: Wyprodukowany 28 lutego 1968 r. i dostarczony 29 lutego
1968 r. do Sign. Antonio Giusti, Werona.

Z poważaniem

Nimbus

#20 ·
Patrick,

Czy wykluczasz samochody serii 115 ('72-'74 GTV)? Jeśli nie, to zbiorę informacje o moim '73.
Bill, zdecydowanie NIE wykluczam samochodów 115 - moja wina. Natychmiast zmienię nazwę rejestru i czekam na Twój samochód na pokładzie.

#19 ·
Numer podwozia: AR1530380
Rok: 1969 (30 kwietnia)
Model: 105.51 (na tabliczce na przegrodzie)
Kolor fabryczny: Amarantowy czerwony/skórzane wnętrze skai z dzika
Miejsce pierwszej sprzedaży: Newark, NJ (5.5.69)
Lokalizacja (obecna): USA
Właściciel: Hugh Baldus
Uwagi specjalne: Zachowuje SPICA, teraz czerwony z karmelowym (butterscotch?) prawidłowym wzorem wnętrza, 68 000 mil, jeździ nim 2000-3000 rocznie.

#26 ·
Ktoś zrobił tę arkusz Google'a około rok temu, ale nigdy się nie przyjął... Więc zaczynamy jeszcze raz:) Numer podwozia: AR1206338 Rok: 19670410 Model: 105.30 Kolor fabryczny: AR209/Verde Muschio Miejsce pierwszej sprzedaży: Frankfurt Lokalizacja (obecna): Szwecja Właściciel: Jan Mörk Uwagi specjalne: Skórzane wnętrze Skai. Mój tata kupił go w 1972 roku w Düsseldorfie od pierwszego właściciela. Ciekawe, że inny samochód z tej listy został pierwotnie sprzedany we Frankfurcie... Jan

#28 ·
Ktoś zrobił to w arkuszu kalkulacyjnym Google około rok temu, ale nigdy się nie przyjęło...
Zatem zaczynamy jeszcze raz:)

Numer podwozia: AR1206338
Rok: 19670410
Model: 105.30
Kolor fabryczny: AR209/Verde Muschio
Miejsce pierwszej sprzedaży: Frankfurt
Lokalizacja (obecna): Szwecja
Właściciel: Jan Mörk
Uwagi specjalne: Skórzane wnętrze Skai. Mój tata kupił go w 1972 roku w Düsseldorfie od pierwszego właściciela.

Ciekawe, że inny samochód z tej listy został pierwotnie sprzedany we Frankfurcie...
Jan
Jan,

Wygląda na to, że GT Jr. miał inny schemat numeracji niż zwykłe GTV w 1967 roku... mój samochód został zbudowany po twoim, a jednak ma o jedną cyfrę mniej w numerze podwozia.

Co się stało z tą drugą próbą arkusza kalkulacyjnego Google?

#36 ·
Pat,

Zmieniłem dla ciebie tytuł. Dodam moje samochody w przyszłym tygodniu, kiedy wrócę do Los Angeles.
Dzięki, Anthony - zmiana nazwy wątku z pewnością zachęci więcej osób do rejestracji. Z niecierpliwością czekam na dodanie twoich samochodów do rejestru.