Alfa Romeo Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hello Alfisti :D
I Have a Problem with my 2003 GTA Selespeed!!!!
When the Car get`s Hot after Driving it for 30min the Gears get stuck and i cant get it out of Gear again and in to Neutral?When the Car cools down again its all good gous back in to Neutral and you can Drive it again:confused:
I Replaced the Selespeed ECU and the Speed Sensor but still the same!
I checked the wiring and all the Conector Pins and cleaned them all...

I realy dont know whats wrong with it HELP PLEASE;)

Thanks Kind regards Gennaro Monsurro Switzerland / Zürich:D
 

·
Registered
Joined
·
1,566 Posts
The best thing is always to get a faults read out from the ECU at either an Alfa dealers or an Alfa specialists repair shop. There must be plenty near Zürich
Can be all from new trans oil to exchange gearbox.
Erik
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Hello Alfisti :D
I Have a Problem with my 2003 GTA Selespeed!!!!
When the Car get`s Hot after Driving it for 30min the Gears get stuck and i cant get it out of Gear again and in to Neutral?When the Car cools down again its all good gous back in to Neutral and you can Drive it again:confused:
I Replaced the Selespeed ECU and the Speed Sensor but still the same!
I checked the wiring and all the Conector Pins and cleaned them all...

I realy dont know whats wrong with it HELP PLEASE;)

Thanks Kind regards Gennaro Monsurro Switzerland / Zürich:D
Think, Belli (the pope of selespeed :eek:) is able to understand Schwyzerdütsch - contact him via Selespeed Anleitung und Dokumentation
Free subscription necessary

Dormi
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #4
Hello Erik
I done all of that but the errors dont say much :-(
I`m an Alfa Mechanic my Self and i know the Selespeed System very good but only on the 2l TS and JTS the GTA Selespeed system is a bit diferent.I try to contact Belli
Thanks anyway :)
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
alfa gt - selspeed

Hi Genarro , i learned that you are experienced in GT. i have the following problems :

1- when the engine is warm , and i try to move the car from a standstill like from the traffic lights, if i press the accelerator very hard then the clutch dis-engages 3 times and then let the car move. it does not happen when the engine is cold.

2- engine rev up during gear shift , i have to remove my feet from the accelerator to avoid this. it happens all the times. i tried to recalibrate the clutch pin several times but did not solve the porblem.

the diagnostic tool kit does not give any fault. can you pls advise what is the route cause of the problems.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top