Alfa Romeo Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Moderator
1990 164QV Euro spec & 1991 168B
Joined
·
28,453 Posts
Hi,

Just replaced the heater matrix/blower motor on my 1995 24v - plenum chamber and false firewall off, aircon gas retained; as well as changing a bulb in the front left headlight (airfilter side). Since putting it all back together the aircon has stopped working and the airbag light comes on. The aircon stopped working once before and started working again after a clutch change so some connector somewhere getting knocked/moved but no idea where.

Anyone got any ideas?

Thanks,
Richard
Does blower motor work? If not check you hooked up Red wire from 40A fuse bar G255 on back of false firewall to G56 battery power terminal board. Also check F12 10A fuse in G1 main fuse box. Be sure you hooked up black ground wire from Q15 blower motor relay behind false firewall to G283 ground point outboard of G56 terminal block.

If blower motor working but not A/C compressor clutch recheck Big round G151 connector behind false firewall.

Report your findings. I am betting on black wire not grounded to G283.

As for air bag light issue, no real idea on why you now have light. But shielded coax cables to engine bay sensors come out next to heater core (matrix) hoses but no connectors there.
 

·
Moderator
1990 164QV Euro spec & 1991 168B
Joined
·
28,453 Posts

·
Moderator
1990 164QV Euro spec & 1991 168B
Joined
·
28,453 Posts
Did you disconnect/reconnect frost switch wires under that small black rectangle box cover on top of evaporator? Also are connectors to trinary switch on receiver drier and fan speed controller hooked up?
 

·
Moderator
1990 164QV Euro spec & 1991 168B
Joined
·
28,453 Posts
If you have freon you can jumper frost switch wires and see if compressor clutch relay will click and engage clutch.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top