Alfa Romeo Forums banner

problem

  1. GTV6 problem starting

    Alfetta & GTV6 (1972-1986)
    Hello. I recently changed the spark plug wires, rotor/distributor arm and a valve cover gasket, and after that the car has been unable to start. The spark plugs are wet, so that indicates that the engine must be getting fuel(?). I tested the spark plug wires with some old spark plugs and they...
  2. alfa 164 ecu failure

    164 & 168 (1991-1995)
    Hi, Has anyone ever suffered an ECU failure for a 164? If so can I ask what the circumstances were and what model 164 it was? Just curious, seeing as I've been trying to use the OBD port.
  3. DHLA 40 Problem

    Carburetors, Fuel Injection & Air Intake
    Hi, I wonder if any technical gurus can help. I recently got some DHLA 40's for my 87 Spider S3 2000 Veloce. These carbs were off another 2000 Alfa engine so had the correct jetting. I initially installed these and noticed that the engine was bogging down and even dropping revs between 2 - 3k...
  4. injector problem

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    I have an 83 Spider with an injector problem. #2 cylinder does not fire well at idle, but does seem to kick in as rpm's increase. I sent all injectors out to be cleaned, and have just reinstalled them only to find out I have the same problem. Does anyone know what else would cause an...
  5. idle and starting problems

    164 & 168 (1991-1995)
    Hi, Replaced the idle control valve on my 1995 24v and the problem with high idle revs returned within 200 yards and after a 2 mile drive the car was a dog to start; although idled fine on the return run. Am sending the idle control valve back but in the meantime anyone got any ideas? Thanks...
  6. '83 Spider fuel pump issues

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    On my Spider that I bought as a project, I'm having a bit of an issue. I'm a FIAT mechanic, and this is a bit different, lol. When I turn the key to on, fuse number 7 blows every time. What does this fuse do? Also, My inline pump, a jerry rigged Mallory hi-performance pump, is getting NO power...
  7. 1978 Spider - Clutch - Will not go into any gear!

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Hello again, Friends! I pulled my Alfa out of the garage to warm it up for a sunday drive and let it warm up in the driveway; when I got in to take off, it would not go into any gear. It is now parked out on the street. The clutch pedal feels like it's only 1/4 functioning as it retracts...
Top