Alfa Romeo Forums banner

Search results

1-20 of 86 Results
Advanced Search
  1. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Would like to hear of anyone who has gone to headers with no cat and are happy with the results. I’m on my second purchased cat and not happy even after following all break in procedures, cat no good. I saw some headers on Vick’s auto and they come with pipe to fit O2 sensor.
  2. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    I think the whole purpose of having a faulty main relay is to end up doing an entire fault diagnosis on the vehicle. That relay can be a culprit. I had several spares on hand and none of them worked in keeping the car on after starting. I had even tested the wires for continuity. I’m looking in...
  3. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Hello again everyone, anyone can tell me where the CTS is located on the engine. My understanding it has a Bosch plug. Does anyone have a pic they can share, thank you.
  4. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Thanks Doctorb, keep thinking coil cause I checked function of relay with test light and it’s getting the intermittent with ignition on and once it starts there is continuos power to pumps. Yet car cuts off after a few seconds. I had read that if ignition coil is faulty and gets hot it will...
  5. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Thanks for the tip I will surely look into. As far as ignition coil going bad going to pull the coil off my 88 and try on the 89. See what happens. Keep you posted.
  6. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Thanks for the feedback. Need to find out why they rigged the center wire on the submersible pump and wire was routed to the relay area behind the passenger. Going to try and find that color wire. Could be different color. I’m starting to suspect ignition coil. I bought the car in 2013, never...
  7. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    The clicking noise is not the one click you hear when you flip the ignition with relays behind passenger seat. It was several clicks not sure where it was coming from and it started right after and ran a good 2 minutes. Then cut off.
  8. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    This morning, I tried to start and I heard some clicking going on behind passenger seat where relay and control unit are. Started up and ran for a good 2 minutes and cut off. I found a loose ground back there and fixed it. Been trying to start it since but no luck. Definitely something...
  9. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Is there any other issue that may cut off the car after it starts. Ignition temp sensor, cold start sensor, etc? I checked auxiliary and it has a small opening. I’m thinking new main fuel pump. Not sure if pump working properly. Any suggestions?
  10. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Checked electrical on main pump looks ok. Main pump seems to be working it’s about 5 years old. Car starts cuts off after 2 seconds.
  11. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Thanks for the tip. Just checked and looks ok.
  12. Alfa Spider 89 cuts off after starting.

    Spider - 105 & 115 Series (1966-1994)
    Hello looking for some advice. My Alfa spider was idling in neutral after running for 5 minutes and eng cut off. It starts up and immediately turns off. I have concentrated my focus on the fuel delivery. I found a wire rig on the center terminal of tank sending unit that was not connected to...
  13. Question: trouble starting..

    Engine Management
    My alfa spider 89 has trouble starting when cold. I charged up the battery and it supplies sufficient power, however, it hardly cranks and goes straight to firing. Eventually after a few tries, it starts. Checked the relay and ok, could I have a faulty ignition coil?
  14. Injectors

    Carburetors, Fuel Injection & Air Intake
    My 89 Alfa was manufactured 12/1988..is this the best indicator that it is Ljetronic?...Want to make sure I am getting correct injectors..My understanding is that alfa spiders built late 89 could be motronic..
  15. bleeding clutch slave

    Gearbox, Transaxle, Differential & Propshaft
    Can't seem to find where to bleed clutch fluid...Getting ready to replace slave cylinder but don't see bleed outlet....can anybody help, thanks
  16. over rich fuel mixture..

    Carburetors, Fuel Injection & Air Intake
    Exhaust
  17. over rich fuel mixture..

    Carburetors, Fuel Injection & Air Intake
    Good morning, any suggestions for an over rich fuel mixture. Car runs great but **** does it smell of gas..89 alfa spider ljetronic...
  18. valve clearance adjustment

    Engine Repair, Diagnostics & Rebuilding
    Thanks Eric, I adjusted valves on Triumph years ago with just a feeler guage and a wrench..do I need to purchase these shims in different sizes?
  19. valve clearance adjustment

    Engine Repair, Diagnostics & Rebuilding
    Hello, looking for instructions on how to adjust valves on an 89 spider....If you could forward page from shop manual...appreciate your help..
  20. guages/instrument lights not working

    Electrical, Chassis & Lighting
    Thanks again forum..read a post about someone having issues with this after messing with the glove box light..turns out I had blown fuse #8..
1-20 of 86 Results
Top