parking brake cable question - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-20-2019, 06:21 PM Thread Starter
Registered User
 
pantera928's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Oxford, Ga
Posts: 205
Garage
parking brake cable question

My 1985 spider has always had an issue of the parking brake handle coming back up from where it should be when the brake is released.
I was under the car and noticed that the part that adjusts the brake on the main cable was broken.
I bought a new cable and installed it and it still does the same thing. It is like the cable it too long and pushing the handle back up.
I have adjusted it all the way to take up as much slack as possible in the cable and it still acts like the cable is too long forcing the brake handle up.

Ideas.

Thanks
Greg
pantera928 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-21-2019, 09:50 AM
Senior Member
Gold Subscriber
 
Alfaboutvegas's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Las Vegas, Nev
Posts: 794
Garage
maybe the teeth on your handle are worn, allowing handle to return?
check by removing boot at base & visually inspect

"No chance, no destiny, no fate can circumvent, change or control the firm resolve of a determined soul"

73 Spider
80 BMW e21(Sold, gone to Houston)
79 Spider (sold)
78 Spider (sold, gone to U K)
Greg
Alfaboutvegas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome