Ignition Advice - Page 2 - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 22 (permalink) Old 07-17-2019, 08:02 PM
Registered User
 
GV27's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Lakewood, Colorado
Posts: 1,749
Garage
Send a message via AIM to GV27
Yeah, just to back up SkiBum and reiterate my point from earlier: no points, no condenser - it's modern computerized ignition. Going to a Petronix unit would be a step backward and highly unlikely to improve anything.

Cap and rotor are a whopping $35.

Chris

1990 Spider Veloce
GV27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 22 (permalink) Old 07-18-2019, 01:40 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Location: RI
Posts: 43
Where is the fuel pressure regulator?
alfalori86 is offline  
post #18 of 22 (permalink) Old 07-18-2019, 01:43 PM
Registered User
 
SkiBum's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Redding, CA
Posts: 424
Garage
Quote:
Originally Posted by alfalori86 View Post
Where is the fuel pressure regulator?
on the end of the fuel rail, above the distributor.
SkiBum is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #19 of 22 (permalink) Old 07-19-2019, 12:28 AM
Registered User
 
spiderserie4's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 7,190
fuel pressure regulator is number 2 in diagram:
https://www.alfabb.com/bb/forums/8158178-post2.html

Top hose is vacuum hose from plenum (apart from checking this for raw fuel, also make sure the hose is not cracked)
Bottom hose is fuel return line.

Dom - Alfa Spider 1990 S4 - formerly: Alfa 101 Sprint, 2600 Sprint, Montreal - family classics: Jensen Interceptor II, '58 Hooper RR Silver Cloud I, Shadow II, '60 Corvette.
spiderserie4 is online now  
post #20 of 22 (permalink) Old 07-19-2019, 06:39 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Location: RI
Posts: 43
Ok Updates! Found fuel regulator its brand new! Disconnected vacuum line and no raw gas. I started the car and got a spray bottle with water and sprayed what vacuum lines i could see no leaks. The car idles fine what I found was after driving it and stopping at a red light it got rough but not immediately at startup while standing.
alfalori86 is offline  
post #21 of 22 (permalink) Old 07-19-2019, 06:44 AM
Registered User
 
SkiBum's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Redding, CA
Posts: 424
Garage
Quote:
Originally Posted by alfalori86 View Post
Ok Updates! Found fuel regulator its brand new! Disconnected vacuum line and no raw gas. I started the car and got a spray bottle with water and sprayed what vacuum lines i could see no leaks. The car idles fine what I found was after driving it and stopping at a red light it got rough but not immediately at startup while standing.
Looking for a vacuum leak with water doesn't work, need some to be type a combustible liquid. Have you pulled your dipstick to look for an RPM change yet?
SkiBum is online now  
post #22 of 22 (permalink) Old 07-19-2019, 03:49 PM
Registered User
 
spiderserie4's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 7,190
so are you saying the 'rough running' really only occurs when the car warms up?

Dom - Alfa Spider 1990 S4 - formerly: Alfa 101 Sprint, 2600 Sprint, Montreal - family classics: Jensen Interceptor II, '58 Hooper RR Silver Cloud I, Shadow II, '60 Corvette.
spiderserie4 is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome