Alfa Romeo Bulletin Board & Forums - View Single Post - '95 LS, bad gas, how to drain.
View Single Post
post #8 of (permalink) Old 06-29-2019, 10:58 PM
Del
Senior Member
Gold Subscriber
 
Join Date: May 2005
Location: seattle
Posts: 15,288
If it is the connections, the problem may be caused by them being dirty and the change in temperature making things worse from then on.

I hope it is just the connectors. However, the other important connection to clean and protect is the multiwire connector to the air flow meter.

What fault code do you get when you turn the key to the run position without starting the car, and then pushing the gas pedal to the floor five times quickly? The check engine light will start flashing. First it will flash just once. Then, it will start to flash the code. Then it will flash just once more before it starts the routine again.

Example: If it is the AFM connector it will give a 1221 code. We just had this happen that afternoon after we had met you all. Had to clean that connection, as the engine wouldn't keep running at idle, would die instead. The cleaning and protection did the job.

Del

Seattle

1989 Milano, Shankle Sport
1991 164S, stock
1994 164LS (~Q)
1972 Morgan 27

previously owned since 1964:

62 Morris MiniMinor 850, 67 Austin 1275 Cooper S (Downton 3/4 race), 64 Giulia Sprint GT (1st red one made), 72 Fiat 128 Sedan, 75 Alfetta Sedan, 78 Alfetta Sedan, 78 GTV, 81 GTV6, 86 GTV6

Last edited by Del; 06-29-2019 at 11:29 PM.
Del is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome