147 Key in ignition doesn't turn - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-07-2016, 09:47 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Question 147 Key in ignition doesn't turn

Hi There People,

I bought my car back in December of last year, its an 02 plate 147 manual 1.6L. I have a problem with the keys/ignition, where they will most of the time work and the car will start. But there has been an intermittent problem for a few months where the key/s sometimes don't manage to let the ignition turn and start the car or electrics. I have no idea if this is a common problem or if it is an expensive fix.

Any help would be lovely and very very appreciated.

Many thanks,

Jack
Jackkbmxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-13-2016, 08:35 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Denmark
Posts: 1,527
Send a message via AIM to Erik
First thing I would do is put a new battery into the key head.
I can't see where you and your 147 are on this planet. The Alfa 147 (and other models from 1994 - 2014) not sold in the US.
You will get lots of answers to your question on The site for Alfa Romeo Owners - a UK based forum with lots of users.
I've had a 156 until 2011 and never had problems starting it. But I had the key's battery changed once or twice to open the doors remotely.
Good luck
Erik is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome