surprise shut down - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums

  #1 (permalink)  
Old 05-24-2007, 06:30 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 253
surprise shut down

I was driving my 1750 spider w/webers for a short spin to see if my cleaning job on the carbs was noticable. The car starts quickly and idles just as it should. The ignition timing is right on, dwell is correct. I have a new battery and coil, cap, points and condenser.

The car does not accelerate without stuttering but tends to smooth out after warming up. Tonight, power to the drivetrain shut down with no reaction from the starter or fuel pump. The headlights still worked fine. After checking all connections and about 5 minutes, i jumped started the car on the first turn.

What's going on?

I thought my rough accel was points or a bad condenser but neither would cause this shut down. Plugs are new and look good, plug wires are high quality with little use but are 6 years old.

I appreciate your suggestions.

Thank you.

Greg Mack
Minneapolis
74 GTV
69 Spider
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-25-2007, 10:42 AM
alfadan's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: augusta ks
Posts: 770
Its probably something simple concerning the battery connections working loose.
__________________
Dan
69 spider 105.62
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 05-25-2007, 11:13 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: augusta ks.
Posts: 2,068
the headlights dont go thru the ignition switch, fuel pump, ignition and start do. check for bad connections there. I believe someone has already posted about cleaning the ignition switch contacts.
cliff
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off










Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2011 AlfaBB.com All Rights Reserved.



SEO by vBSEO 3.3.2