Starter problems 1979 Spider - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums

  #1 (permalink)  
Old 05-19-2007, 03:37 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 19
Starter problems 1979 Spider

I would appreciate some suggestions. My starter tries but sounds like I have a low battery. I can try sometimes up to eight times and then all of a suddent the starter will turn the way it is supposed to and start the engine. The starter sounds fine when it gets the power. Sometimes I can hold the ignition switch over to start and it will try a couple of times and then spin like it should and start. There is 12V across the big wire on the starter. The battery is in the trunk and there is a good ground between the battery and the engine. The battery is new and the starter appears to have been changed quite recently. Yesterday I cleaned the negative battery lead connection to the frame and the battery. Yesterday everytime I tried the starter it worked perfectly. Today it is back to its old tricks. The car always starts but sometimes it takes up to eight tries to get the starter to turn.
Thanks
Pat Mills
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off










Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2011 AlfaBB.com All Rights Reserved.



SEO by vBSEO 3.3.2