1983 spider veloce no fire - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 05-05-2007, 09:44 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8
1983 spider veloce no fire

hi all, i need some info or a pic(colors) of the wiring that go directly to coil. I have the wiring diagram (thanks to papajam). but it does not show the actual connections made at the coil (positive and negative side). i do not know where the wires coming from the ignition ECM go to. thanks all
chilelimon69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 05-05-2007, 10:58 AM
1966-2013
Platinum Subscriber
 
Tifosi's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern NY, USA
Posts: 13,741
Fat white wire from the ignition control box goes on the + terminal

Green with black trace wires go to the + on the coil
Tifosi is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 05-05-2007, 11:15 AM
Moderator
Platinum SubscriberModerator
 
ghnl's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Mebane, NC
Posts: 12,628
Garage
Click here more more info & pictures.

- - Eric
don't read this
~ 1984 Spider Veloce ~
- -~ 1981 GTV-6 ~
Mebane, North Carolina

L-jetronic Spider diagnosis (1982-1989)
L-jetronic V-6 diagnosis
OK injectors - fuel injector cleaning
ghnl is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 05-05-2007, 02:15 PM
Trained Professional
Platinum SubscriberAdministrator
 
papajam's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Jersey USA
Posts: 14,201
Quote:
Originally Posted by Tifosi View Post
Fat white wire from the ignition control box goes on the + terminal

Have to disagree with you on this one, Tifosi. There should not be any white wires on the coil positive terminal. The fat white wire goes on the coil negative and, if I'm not mistaken, is the wire through which the igntion ECU makes and breaks the coil primary circuit.

Jim

Series 2 USA 1750 GTV (in Series 1 European clothing)
papajam is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 05-05-2007, 08:08 PM
1966-2013
Platinum Subscriber
 
Tifosi's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern NY, USA
Posts: 13,741
Somehow I'm betting you're right and I'm feeble minded.....
Tifosi is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 05-15-2007, 09:28 AM
Registered User
 
Slapbass's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hilo, Hawaii
Posts: 503
Yep, The green and black wire should be the only one touching the + terminal. Be sure to ground it's shield wire, as it's #1 on the ignition ECU connector... (make important serious face)

'82 Spider Veloce - (Megasquirt II V3.0, distributorless EDIS)
Slapbass is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 05-15-2007, 09:29 AM
Registered User
 
Slapbass's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hilo, Hawaii
Posts: 503
Quote:
Originally Posted by ghnl View Post
Heh... look at that.. it's my thread... Silly me

'82 Spider Veloce - (Megasquirt II V3.0, distributorless EDIS)
Slapbass is offline  
Reply

Quick Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome