Blinker & tail light problems - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums

  #1 (permalink)  
Old 05-01-2007, 08:03 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Blinker & tail light problems

Help team! I have a '79 spider that I just replaced the broken turn signal/headlight/wiper switch on. I also removed the dash for a refurbish using Akitaman's technique found on the bb. Now that everything is hooked back up I still don't have turn signals or taillights. I got the used switch from Ed prytherch here on the bb. He stated that all the lights worked on the donor car. When I turn on the emergency flashers I get them on the left and not on the right. I replaced bulbs and checked grounds. All seem to be O.K. What have I done wrong? Here is a brief rundown:
1. Good headlights
2. No turn signals
3. No tail lights
4. Good brake lights
5. Left blinkers/ no right blinkers with emergency hazard switch on.
6. Replaced all turn signal bulbs and checked grounds.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-01-2007, 09:40 PM
GTV Ham's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: L.A.
Posts: 318
Do you have turn signals in the front? Can you hear the flasher engaging/disengaging when signals are switches?

For my rear lights, I discovered some of the wiring to be chaffed and grounding where the wires go into the light assembly housing. You might want to pull those wires out one at a time and check to see if any metal is exposed in the wire. I also had to turn the wire about 180 degree's for good contact with the bulb.

Have you tried bending some wires at different points along the wire to see if you can get the lights to turn on? Could be a slight break in one of the wires, unseen because of the insulator.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 05-01-2007, 11:41 PM
Tifosi's Avatar
1966-2013
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern NY, USA
Posts: 13,741
Check in the fusebox for popped or poorly contacting fuses?

Check the back of the fusebox for loose or unhooked wires?

Check the flasher relay for servicability?
__________________
[i]Darren[/i]
[size=1][b]'84[/b] [b]manufacture[/b] ~ [b]'85[/b] [b]MY Spider Graduate[/b][/size]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/spider-1966-up/85437-spider-technical-faq-digest.html][color=green][b][i]Spider technical FAQ[/i][/b][/color][/url]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/members/ghnl.html][color=darkblue][size=1][b]ghnl's[/size][/b][/color][/url] [url=http://www.hiperformancestore.com/Ljetspider.htm][color=red][size=1][i][b]'82~'89/Series 3 Spider L~jet diagnostic page[/color][/url][/b][/i]
[color=black][i]as hosted by[/i][/color]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/members/greg-gordon.html][color=darkblue][b]Greg Gordon's[/color][/url] [url=http://www.hiperformancestore.com/][color=red][i]HI Performance Store[/color][/url][/b][/i][/size] [size=1][b][i]&[/i][/b][/size] [url=http://www.okinjectors.com/][color=red][size=1][b][i]OK Injectors[/i][/b][/size][/color][/url]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 05-07-2007, 09:41 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Problem solved

Gentlemen, I just wanted to post a follow-up on the lighting issues I was having. After I obtained sage advice here I went to work on my baby and cleaned everything that I could think of. All grounds, all connections, fuse box, etc. I then replaced all fuses, bulbs, and the flasher unit. I obtained one of papajams wiring diagrams and started to work on the wiring. I don't know if the p.o. did someting different or if my Alfa didn't follow the diagram but instead of the flashers, heater motor, and glovebox light working off of #3 fuse they were connected to #5 fuse with the emergency flashers. This took some time to figure out. Once I figured this out it was a simple matter of tracing wires and discovering some discrepancies. I sorted it all out and now have everything working. Thanks for the great advice
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 05-07-2007, 10:44 PM
Tifosi's Avatar
1966-2013
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern NY, USA
Posts: 13,741
Amazing what you find going on with things like that when someone is allowed to tinker without supervision isn't it
__________________
[i]Darren[/i]
[size=1][b]'84[/b] [b]manufacture[/b] ~ [b]'85[/b] [b]MY Spider Graduate[/b][/size]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/spider-1966-up/85437-spider-technical-faq-digest.html][color=green][b][i]Spider technical FAQ[/i][/b][/color][/url]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/members/ghnl.html][color=darkblue][size=1][b]ghnl's[/size][/b][/color][/url] [url=http://www.hiperformancestore.com/Ljetspider.htm][color=red][size=1][i][b]'82~'89/Series 3 Spider L~jet diagnostic page[/color][/url][/b][/i]
[color=black][i]as hosted by[/i][/color]
[url=http://www.alfabb.com/bb/forums/members/greg-gordon.html][color=darkblue][b]Greg Gordon's[/color][/url] [url=http://www.hiperformancestore.com/][color=red][i]HI Performance Store[/color][/url][/b][/i][/size] [size=1][b][i]&[/i][/b][/size] [url=http://www.okinjectors.com/][color=red][size=1][b][i]OK Injectors[/i][/b][/size][/color][/url]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off










Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2002-2011 AlfaBB.com All Rights Reserved.



SEO by vBSEO 3.3.2