tach problems - Alfa Romeo Bulletin Board & Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-30-2007, 05:16 PM
Trained Professional
Platinum SubscriberAdministrator
 
papajam's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Jersey USA
Posts: 13,987
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Ennio!! Glad to see that you've made it to the BB! Welcome aboard.

I'm sorry to say though that I'm not familiar with the 6AL ignition but someone here will be able to help you.

BTW, the manual is finally on it's way to me!

Jim

Series 2 USA 1750 GTV (in Series 1 European clothing)
papajam is online now  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-30-2007, 05:48 PM
Registered User
 
msiert's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Nebraska
Posts: 3,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Ennio View Post
Hi I live in Peru and own a 1982 gtv2.0 (mostly know as an alfetta-gtv)...I`ve made some mods to the car especially the ignition (platinum NGK plugs, accel coil and accel cables) and recently installed a mallory hy-fire 6AL ignition. Unfortunately once the module was installed the tach doesn`t work. I would really appreciate if anyone out there had a similar problem and gave it a solution. I know that there are tach adapters from mallory and don´t know which one to use. Also if anyone out there made it`s own adapter, I wanted to know the principle on which the adapters work so that I can correct the problem without the brand-named apadters. Thanks.

I installed a MSD 4 Dis ignition and had the same problem we tried to hook directly up to the tach output but got nothing. The shop that did the work said that this is common and they send the tach's off to Palo Alto in Calif. to set the tach up to read the MSD.

http://www.paspeedo.com/

One thing you might try first through is tie the negitive termanals for your 6AL ignition and connect a wire from that to the tach termanal. Tifosi told me to do this but the tach was already in process of being shipped out to Palo.

Murray Darkside Member

Last edited by msiert; 04-30-2007 at 07:47 PM.
msiert is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 04-30-2007, 07:29 PM
Registered User
Platinum Subscriber
 
Zunige's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nutley/NJ & Middletown/OH, USA
Posts: 6,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Welcome to the BB, Ennio!

I don't have a solution for your tach issue, but I would follow what Murray said, and you may also want to do search...

Best regards,
Enrique

P.D. Yo también soy peruano - es bueno saber qua hay afición por mi marca favorita en nuestro terruño natal....

Enrique
[SIZE="1"]Spider 74, 84 & 87
Milano 88 Verde
164 91S, 93L & 95Q[/SIZE]
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE="1"][I][COLOR="Green"]Member of the Alfa Romeo Owners Club USA[/COLOR][/I][/SIZE]
[B][FONT="Verdana"][RIGHT]DARKSIDE MEMBER[/RIGHT][/FONT][/B]
Zunige is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-03-2007, 06:13 PM
Registered User
Platinum Subscriber
 
Zunige's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nutley/NJ & Middletown/OH, USA
Posts: 6,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Ennio,

Palo Alto's e-mail is "info@paspeedo.com". Check your access, because the web site that Murray posted is correct, and if you click on the link on his post - it works...

Voy a entrar al foro - de seguro este fin de semana me apunto... ¿Cuando se reúnen? Me encanataría acoplarme... Y se les hace falta algo, ya saben que yo se los consigo con todo gusto... ¡Un saludo por anticipado para todos los aficonados de mi querida tierra!

Best regards,

Enrique
[SIZE="1"]Spider 74, 84 & 87
Milano 88 Verde
164 91S, 93L & 95Q[/SIZE]
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE="1"][I][COLOR="Green"]Member of the Alfa Romeo Owners Club USA[/COLOR][/I][/SIZE]
[B][FONT="Verdana"][RIGHT]DARKSIDE MEMBER[/RIGHT][/FONT][/B]
Zunige is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-03-2007, 07:47 PM
Registered User
 
msiert's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Nebraska
Posts: 3,648
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yes please let me know, my option in sending it to Palo is costing me more than $150 more like $300+ plus the labor to hook connect the MSD to the tach.

Are you guy call me names "Voy a entrar al foro" soulds like something I my wife calls me.

Murray Darkside Member
msiert is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Alfa Romeo Bulletin Board & Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome